A Fagyöngy Egyesület már 30 éve tevékenykedik Veszprémben annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szűrő- és önvizsgálatok fontosságára, és a mellrák elleni küzdelemre! Éppen ezért szervezik meg minden évben hagyományosan Veszprémben a Séta a nők egészségéért! kezdeményezést, melyben évről-évre egyre több szervezet, magánember vesz részt.

A mai eseményt, mely a Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórháztól indult el, Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Cholnoky Ferenc Kórház főigazgatójának szavai - kollégája, Dr. Cselik Zsolt tolmácsolásában - nyitották meg, melyben kihangsúlyozta, fontos, hogy minél több nő igénybe vegye a kormány által támogatott, ingyenes szűrővizsgálatokat, amelyek a Cholnoky Ferenc Kórházban is helyben elvégeztethetőek szakorvosaik közreműködésével. Köszönetet mondott kollégáinak, akik kiváló szaktudásukkal segítenek a mellrák elleni küzdelemben, illetve a Fagyöngy Egyesület elkötelezett és példamutató munkájának.

A séta következő megállója a Veszprémi Ifjak Pontja (VIP pavilon) irodánk volt, ahol az esemény fővédnöke, Porga Gyula polgármester és védnöke, Ovádi Péter országgyűlési képviselő is ünnepi beszéddel köszöntötte a résztvevőket. „Minden város életében vannak kihívások, amikben van állami feladat, fontos a segítő, támogató önkormányzati szerepvállalás is, de igazi sikert nem tudunk elérni az Önök támogatása nélkül. Ma ünnepeljük ezt az összefogást, együttműködést, mely Veszprém lakosságát jellemzi!” - emelte ki Porga Gyula, polgármester. VIP pavilonunk előtt Színházunk két vezető művésze, Módri Györgyi és Kőrösi Csaba Vigyázz a madárra című dallal álltak a nemes kezdeményezés mellé.

Az összefogás jegyében létrehozott séta a Kossuth utcától egészen a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokáig tartott, ahol közösen engedtük el hagyományosan a rózsaszínű szív alakú lufikat, melyet követően zenés műsorral és orvosi előadásokkal fogadtuk előcsarnokunkban az eseményen résztvevőket. „Egy Színház életében az előadások elkészítése, műsorra tűzése mellett kiemelt feladat a társadalmi szerepvállalás. Fontos, hogy előadások nélkül is egymás szemébe tudjunk nézni, megismerve, elfogadva egymást, és megfogva egymás kezét támogassuk, felemeljük a másikat! Köszönöm, hogy ennyien velünk tartottak ezen a jeles eseményen ma!” - köszöntötte a közönséget Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál. „Összefogás – erről ez a séta! Évről-évre kötelességünknek érezzük, hogy összefogjunk a Fagyöngy Egyesülettel és kulturális intézményként is részt vegyünk a prevencióban.” – tette hozzá a mai nap eseményeinek levezetője, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. Az esemény további részében a Cholnoky Ferenc Kórházban működő emlőrák komplex kezeléséről beszélt Dr. Cselik Zsolt, az Onkológiai Centrum - Sugárterápia osztályvezető főorvos, Dr. Bognár Gábor, a Sebészeti Centrum sebésze, plasztikai sebésze, Dr. Tálos Zsuzsanna, az Onkológiai Centrum - Onkológia osztályának főorvosa és Dr. Horváth Edina, Képalkotó Diagnosztikai Centrum radiológus szakorvosa. A hangulatot ifjú, gyakorlatos színészeink, Hirschl Laura és Keller Márton biztosították vidám zenés műsorukkal.

Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy ismét egy ilyen nemes és fontos kezdeményezésnek adhattunk otthont! Köszönjük a Fagyöngy Egyesület és a Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórház dolgozóinak, szakorvosainak fáradhatatlan, példaértékű munkáját! Köszönjük mindenkinek, akik velünk tartottak mai Séta a nők egészségéért! kezdeményezésen!

Esti, A hőstenor című előadásunk a mellrák elleni kampány jegyében került bemutatásra, mely előtt a Fagyöngy Egyesület dolgozói tájékoztató és figyelemfelhívó üzeneteket osztogattak a nézőknek, akik szívesen vették el az ajándékot.