Július 18-án 14:30-tól 20 óráig ismét a Fagyöngy Egyesület tart prevenciós előadásokat és szűrővizsgálatot a Művészbejáró közelében elhelyezett sátorban, mellyel a mellrák elleni küzdelem fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet.

15 órától a Színházkertben felállított rendezvénysátrunkban az Orlai Produkciós Iroda Apád előtt ne vetkőzz című előadását tekinthetik meg, Péterfy Bori és Pataki Ferenc főszereplésével. A produkció egy komoly, társadalmunkat foglalkoztató tabutémát dolgoz fel, bepillantva a bántalmazásban élők szenvedéseibe, felvetve egyúttal a kérdést, vajon megtörhető-e a generációkon átívelő torz családi minták sora. Az előadást 16 éven felüliek számára ajánljuk. A darab után érzékenyítő, feldolgozó beszélgetésre invitáljuk Önöket a Színház előcsarnokába, ahol lehetőség nyílik e súlyos jelenséggel kapcsolatos érzések felvetésére, együttesen keresve a kiszakadás lehetőségeit. A beszélgetést vezeti Kardos Klára klinikai szakpszichológus és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember.

Ifjú nézőinknek szóló Érzékenyítőcske programunk keretében 17:45-től tekinthetik meg Gyurkovics Tibor Rád nem lehet számítani és szintén Gyurkovics Tibor Hegedű az osztályban című novellái alapján és Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál rendezésében készült kisfilmjeinket, SzínHázVilág táborunk első turnusának táborozóinak főszereplésével. A kisfilm a kiközösítés és elfogadás bonyolult, összetett témakörét járja körül több dimenzióból, amely korunk jelentős dilemmái közé tartozik. A Színház előcsarnokában megrendezésre kerülő bemutató után a gyermekeket, ifjakat várjuk a témával kapcsolatos érdekes beszélgetésre főszereplésével. Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember vezetésével.

Tóth Károly HR-szakember és kihívással élő kerekesszékes táncművész tavalyi Lélektől-lélekig Érzékenyítő Fesziválunk és Carpe Diem! táborunk során is velünk tartott. Most ismét színpadunkon láthatják nézőink, MÁS-kép-TÁNc? címet viselő egyedülálló produkciójával, melyet az ifjú Carpe Diem! táborozóknak is bemutatott a tavalyi évben. Produkciójával arra kíván rámutatni, hogy saját kereteink között, korlátaink felvállalásával, milyen módon érhetjük el a lényünkből fakadó céljaink megvalósulását, kitartó, küzdelmes munkával. A különleges tánc előadást 18:45-től tekinthetik meg a Színházkertben kihelyezett rendezvénysátrunkban, melyet egy, a táncművésszel közös, valamint Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember által vezetett beszélgetés követ.

Vidám hangvételben, ámde komoly témában szólítja meg a közönséget az Orlai Produkciós Iroda Egy apró kérés című vígjátéka este 20 órai kezdettel nagyszínpadunkon, főszerepben Szávai Viktóriával, Járó Zsuzsával, Debreczeny Csabával és Mészáros Mátéval. A darabban két házaspár az emberi kapcsolatok változatos és színes palettáját tárja elénk. A nagysikerű vígjáték viszonyokról, hazugságról és igazságról szól, őszintén és cinkos humorral. Az előadás megtekintése 14 éves kor felett ajánlott. A budapesti sikerdarabot követően – hagyományainkhoz híven - várjuk Önöket a téma közös „kibeszélésére” gyönyörű előcsarnokunkban. A beszélgetés vezetői Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember és Kardos Klára klinikai szakpszichológus.

Nézőink és a közreműködők biztonsága érdekében a kiegészítő programjainkon való részvétel – korlátozott nézőszám mellett - regisztrációhoz kötött! Egy néző összesen négy főt regisztrálhat be; a regisztrációs karszalagokat kizárólag az előadások előtt tudják átvenni a dísztérre kihelyezett Jegyirodánkban! Három fő előadásunk mindegyikére kedvezményes 1500 Ft-os áron tudnak jegyet váltani. Regisztrálni, illetve előadásainkra jegyet váltani a jegyiroda@petofiszinhaz.hu e-mail címen, telefonon a 20/772-8200-as telefonszámon vagy személyesen Jegyirodánkban (H-P: 9-17), dísztérre kihelyezett Jegyirodánkban (H-P: 10-16) és Kossuth utcai VIP pavilonunkban (H-P: 10-16, Szo: 10-13) tudnak. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Az élményekkel teli, lelkünket feltöltő háromnapos fesztiválunk minden eseményével segíteni kívánjuk a pandémia miatt kialakult pszichés, mentális problémák, feszültségek feloldását, az emberi kapcsolatok helyreállítását, megerősítését.

Tartsanak velünk, töltődjünk együtt a színház gyógyító erejével!

Szertetettel várunk mindenkit a Veszprémi Petőfi Színházban IV. Lélektől-lélekig Érzékenyítő Fesztiválunkon július 16-18. között!

Minden helyzetben közösségben a közönséggel!

Forrás: petofiszinhaz.hu