2021. júl. 1., csütörtök

A nagyváradi Szent László Napok megnyitóján debütált OperaÜnnep a Csokonai Színház és a Kodály Filharmonikusok művészeinek előadásában az ünnep zenei megfogalmazását járja körül, hisz ünnep, ha találkozunk, ünnep, amikor valamit együtt megidézünk. Amikor megismételjük ugyanazon mozdulatokat, elmondjuk ugyanazon mondatokat. Megint elkövetjük és átéljük a tettet. Ünnep, amikor újra énekeljük dalainkat. Az OperaÜnnep estéjén Vincenzo Bellini, Charles Gounod, Kodály Zoltán, Wolfgang Amadeus Mozart, Amilcare Ponchielli, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi csodálatos áriáit és együtteseit hallgathatja a közönség Csokonai Színház új operaénekesi nemzedékének előadásában. 

Közreműködik: Antóni Norbert, Dargó Gergely, Donkó Annamária, Donkó Imre, Grega Csaba, Janovicz Zsófia, Kuczmog Klaudia, Molnár Anna, Nagy Kíra, Rendes Ágnes és Szilágyi Szilvia, valamint a Kodály Filharmonikusok és a Csokonai Színház Énekkara. Karigazgató Gyülvészi Péter, az est karmestere Ács János.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött. Regisztrálni a szervezes@csokonaiszinhaz.hu e-mail címen lehet.

Forrás: csokonaiszinhaz.hu