„Örülünk, hogy Forgács Pétert ismét magunk között köszönthetjük, hogy ő általa kerül színpadra ez vidám történet!” – nyitotta meg az olvasópróbát Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál, aki azt is hozzátette, a darabból kifolyólag egy nagyon kedves időszak áll a színészek előtt, melyhez jó munkát, kitartást kívánt.

Forgács Péter neve már ismerős lehet közönségünknek, hiszen Mozartra várva… musical gálánk színpadra állítása során is hatalmas segítséget nyújtott Színházunknak, és külön öröm, hogy ezt a csodálatos darabot vele vihetjük véghez. „Ez egy kedves, kis létszámú, humorral teli, és karakter központú előadás. Mivel nincs tánckar, ezért a kiváló koreográfussal, Király Bélával is arra fogunk törekedni, hogy a karakterek hangsúlyosak legyenek a darabban.” – avatta be elképzeléseibe a színészeket a rendező, Forgács Péter, Jászai Mari-díjas, Érdemes művész. Elmondása szerint ő nem egy „asztalnál ülős” rendező, így alig várja, hogy a színpadra kerüljenek, átbeszéljék a járásokat, a cselekményeket, és együtt, a színészek ötleteivel közösen – melyekből szívesen merítkezik - összeállítsák a darabot. Azt is hozzátette, neki fontos, hogy jó hangulat legyen a próbák során, mindenki szeresse, amit csinál, hiszen így tud minden gördülékenyen menni a maga útján. „Nincs sok időnk, de elképesztő a munkásságotok, és hihetetlen mennyi idő alatt hoztok össze egy darabot és próbáltok másik hármat egyszerre, így úgy gondolom mindennel meg fogunk tudni birkózni!”

A jól ismert kedves történet a szélsőségekre épül. Az igazi nemesi származású gróf Illésházy elszegényedik és vagyonára a rangját pénzért vásárló Malomszegi báró ácsingózik. A szerelem mindent legyőz és a már biztosnak látszó jövőt az ellenkezőjére fordítja. Végül – ahogy az lenni szokott – a párok egymásra találnak és szerelmük beteljesül.