A Váci Dunakanyar Színház beszámolója:

A színház kávézójában párizsi hangulat, tangóharmonika, marimba, és megérintő sanzonok kiváló hangon (Berki Szofi), mindez az évadnyitó sajtótájékoztató meghitt háttere.

A vendégeket Matkovich Ilona polgármester köszöntötte, aki a színházat fenntartó önkormányzat részéről biztosított mindenkit a város határozott és hosszútávú működtetési szándékáról és a stabil, kiszámítható és átlátható jövőképről. Matkovich Ilona hitet tett a kultúra támogatása és a művészet szabadsága mellett is: „márpedig a művészet szabad, és ahol szabadság van, ott nagy dolgok születhetnek. Bízom abban, hogy a Váci Dunakanyar Színház valóban a művészet és a színházszerető közönség találkozási pontja lesz” – mondta a polgármester.

A színház ügyvezetője, dr. Varga Katalin az intézmény küldetését foglalta össze, amely szerint a váci teátrum az egyetemes emberi értékek, a hagyományok, valamint a múltunk és a fiatalok lendületének, lelkesedésének egyedi ötvözetét szeretné nyújtani. „Abban hiszünk, hogy amit szívből csinálunk, az működni fog.”

Molnár Bence művészeti vezető az évad keresztmetszetének fő irányait ismertette: amelynek elemeit a találkozási pont mottó jegyében fővárosi, határon túli, és más vidéki városok előadásai alkotják. Mindezek mellett kiemelte az induló ifjúsági programot is, hiszen már az évad elején egy ifjúsági és két tantermi előadás is a kínálat része.

Forrás: szinhaz.org