Június 24-én, (csütörtök) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

Márkus Alfréd - Nóti Károly - Nádasi László - Nemlaha György:
Maga lesz a férjem
a Karinthy Színház előadása

A szerelem az egyik olyan dolog a világon, amiért az ember szinte bármire kepés, néha még afféle őrült tettekre, kisebb-nagyobb füllentésekre is, amelyek aztán elképesztően vicces helyzetekbe tudják hozni a szereplőket.
Annyira komplikált érzés, hogy szinte bele lehet bolondulni, sőt, zenés vígjáték gyanánt még énekelhetünk is róla. "Minél tisztességesebb egy férfi, annál nagyobb gazember!"
"A férfiak nagyon óvatosak a lányokkal, a férjes asszonyokkal azonban már más a helyzet, nekik nyugodtan lehet udvarolni."
"A szerelem legjobb ellenszere a házasság."
Előadásunkból kiderül, hogy a fenti tézisek igazak-e vagy ha nem, akkor hogyan cáfolják meg azokat sok zenével és humorral fűszerezve.

A Maga lesz a férjem egy 1937-ben filmen is bemutatott nagyszerű szerelmi történet, amelyet Márkus Alfréd kiváló zenéi tesznek még izgalmasabbá.

  • Kocsis Dénes
  • Erdélyi Tímea
  • Miller Zoltán
  • Jenes Kitti
  • Németh Gábor
  • Kocsis Judit
  • Banovits Vivianne
  • Lázár Balázs
  • Pusztaszeri Kornél

 

Június 25-én, (péntek) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

Moliere: Képzelt beteg

a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadása

Argan, a jómódú párizsi polgár életét kitölti betegségébe vetett hite. Ez a mánia önzővé és zsarnokká teszi. Csak az orvos-tudományban hisz: gyógyszerekben, állandó keze- lésekben és fiatal feleségében.
Azokat, akik mindezekben kételkedni mernek, ellenségnek tekinti. Lányának, Angelikának is orvos férjet szán, ám a lány szíve titokban már másé...

  • Koltay Róbert (Jászai Mari-díjas, Érdemes művész)

 

Június 26-án, (szombat) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

Huszka Jenő - Martos Ferenc:
Lili bárónő

a Pesti Művész Színház előadása

Gróf Illésházy László eladja adósságát, vagyis ősi birtokát az iparos, bárói címét pénzért szerzett Malomszeginek, aki lányával, Lilivel, illetve annak vőlegényjelöltjével, Frédivel költözik a házba. Éppen akkor, amikor a gróf távozóban van a kastélyból. Malomszegi inasnak hiszi őt, s felfogadja komornyiknak.
Így két legyet üt egy csapásra: egyrészt megtetszik neki Lili, másrészt a saját birtokán maradhat. Olyan ismert slágerekkel fűszerezzük ezt a kedves történetet, mint: Az egy kis cigaretta, a Tündérkirálynő légy a párom, vagy a Gyere csókolj meg tubicám.

  • Fogarassy Bernadett
  • Egyházi Géza

 

Június 30-án, (szerda) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

Malek Andrea koncert

Malek Andi Soulistic-Gospel

Ajándék előadás az egészségügyben dolgozók részére
Jegyek nem vásárolhatók

A Malek Andi Soulistic formáció a gospel, a soul és a rhythm and blues műfajokat ötvözi, idén Kegyelmed oly nagy című daluk megkapta a legjobb dicsőítő dalnak járó Szikra-díjat. A karantén időszakában több dal is született, köztük a járványhelyzetről szóló Reménység. A gospeldalok zenéjét Jáger Bandi dzsesszzongorista, zeneszerző szerezte, míg a szövegek nagy részét Malek Andrea írta. A húszállomásos gospelturné megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

 

Július 01-én, (csütörtök) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

Egy szoknya egy nadrág
Barabás Pál filmforgatókönyve alapján írta Frenkó Zsolt, zene: Fényes Szabolcs

a József Attila Színház előadása

Sóvári Péter, ünnepelt színész és a kezdő Pintér Ibolya szerelméről nincs, aki ne hallott volna. A legendás filmet számtalan színpadi előadás követte. Ahogy Bogusławski karakterét Major Tamással, úgy Sóvári Péter alakját Latabár Kálmánnal azonosítja a közönség. A József Attila Színház színpadán is felbukkan a sármos Borsay Ubul, aki ügyesen magába bolondítja a meggazdagodásban és fényes jövőben reménykedő Ibolyát. A szálakat végül a Budapestre érkező spanyol özvegy, Dulcinea Huarez keveri teljesen össze.

  • Horváth Sebestyén Sándor
  • Zöld Csaba
  • Kulcsár Viktória
  • Ujréti László
  • Kocsis Judit
  • Lukács Dániel
  • Fehér Anna
  • Németh Krisztián Róbert

 

Július 02-án, (péntek) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

Szörényi Levente - Bródy János:
Kőműves Kelemen

a Szolnoki Szigligeti Színház előadása

„Alkotni születtünk erre a földre, nemcsak megélni szép napokat.”
Ez Kőműves Kelemen hitvallása, amelynek jegyében az épülő Déva váráért hajlandó feláldozni a legdrágábbat számára: a feleségét.

De vajon mennyire tartós és áldott az eredmény, ha az ára egy ártatlan ember élete?
A trianoni békediktátum 100. évfordulóján különösen mélyen elgondolkodtató ez a kérdés. Mi, a Szigligeti Színház társulata ezzel az előadással tisztelgünk nemzetünk gyászának centenáriuma előtt.

A címszerepet alakító Kelemen Bot Gábor mellett Békéscsabán köszönthetjük Karcag Ferencet, és az Itt végzett Tárnai Attilát is.
Anna szerepében Kertész Marcellát láthatjuk majd a színpadon.

 

Július 03-án, (szombat) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

Adrew Bergman:
Társasjáték New Yorkban

a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Andrew Bergman komédiája, a Társasjáték New Yorkban egy gazdag műkereskedő házaspár előkelően berendezett New York-i lakásában játszódik.
Barbara és David zavartalanul élik a művészkörökben forgolódó, gyermektelen házaspárok pezsgő életét, amikor egy napon betoppan hozzájuk a feleség nővére, Trudy és férje, Martin, akik közlik, hogy Buffalóba kell utazniuk botrányos életet élő lányukat jobb belátásra bírni, ezért a nővérek anyját, az idős, beteg, gondoskodásra szoruló Sophie-t beköltöztetik a New York-i lakásba.

A két házaspár különbözőbb nem is lehetne. Míg Barbara és David a nagyvárosban élnek, luxuskörülmények közt, kötöttségektől és szabályoktól mentesen, Trudy és Martin utálnak a városba járni takaros Long Island-i házukból.

  • Sophie - Sára Bernadette
  • Mauric - Dunai Tamás
  • Barbara - Märcz Fruzsina
  • David - Ferencz Bálint
  • Trudy - Magyar Éva
  • Martin - Fazakas Géza

Rendező: Szerednyey Béla

 

Július 07-én, (szerda) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

Tóth Ede:
A falu rossza

a Déryné Társulat előadása

Bátki Tercsi és Feledi Lajos esküvőjétől hangos a falu. Hangos az ifjú pár – szerelmi évődéstől és civódástól, hangos az örömapa, hangos a násznép, hangos, aki örül… és az is, aki nem. Hiszen megjelenik a falu rossza, a méltán hírhedt Göndör Sándor, a menyasszony volt szerelme, kinek célja nem csekélyebb, minthogy meghiúsítsa az esküvőt…

Szerelem, ármány, boroshordó, kés, pisztoly, zongora, ásó, kapa, nagyharang – a cél minden eszközt szentesít, hiszen itt senki sem most jött le a falvédőről.

 

Július 08-án, (csütörtök) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

MUSICAL EST - Sánta Lacival, Gubik Petrával és meglepetés vendégekkel

Egy könnyed nyári este, szinte baráti társaságban, történetekkel és sok-sok zenével.

 

Július 09-én, (péntek) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

Csiky Gergely:
A nagymama

az Egri Gárdonyi Géza Színház előadása

A régi színházi világban, ha egy direktor biztos, garantált kassza- és közönségsikert akart elérni, műsorra tűzte A nagymamát.

E kedves vígjáték manapság is időről-időre feltűnik budapesti és vidéki színházaink repertoárjában, hiszen a négy szálon futó szerelmi történet rendkívüli szereplehetőségeket kínál fiatal, s idősebb művészek számára egyaránt.
A bájos történet a kibontakozásig, a boldog befejezésig számtalan kacagtató félreértést, megható fordulatot, bonyodalmat tartogat. Hogy végül sikerül-e kibogoznia a nagymamának a múltból gyökerező, bonyolult szálakat, s hogy végül ki kivel lesz boldog, erről mesél a darab.

A nagymama: Saárossy Kinga (Jászai-díjas)

 

Július 10-én, (szombat) 20.30-tól a Városháza díszudvarán:

Böhm György - Korcsmáros György:
Szép nyári nap - Neoton musical

a Magyarock Dalszínház előadása

Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének.
Ugye mindenkinek ismerősek ezek a slágerek? A sikerzenekar, a Neoton dalairól van szó, melyek nagyszerű alapul szolgálnak a Szép nyári nap – a Neoton musicalhez.
Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján “önkéntesen” utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze, korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet…
A tábor vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, ébren figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja ’56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik…

 

A békéscsabai nézők a felsorolt előadásokon kívül megtekinthetik a Baross Imre Artistaképző Intézet színész növendékeinek vizsgaelőadásait is az Ibsen Házudvarán, a TeÁtriumban.
- Június 26-án, szombaton 20 órától a Boszorkányüldözés Salemben című előadást láthatják
- Június 28-án, hétfőn 20 órától Leigh - Darion – Vasserman: La Mancha lovagja című művét tekinthetik meg a diákok előadásában

Forrás: jokaiszinhaz.hu