2021. jún. 27., vasárnap

Nem csoda, hogy a Hevesi Sándor Színház direktora figyelemmel kíséri kollégái nyári munkáját. Dr. Besenczi Árpád igazgató és felesége talán egy premiert sem hagyott ki a belvárosi neobarokk udvarban, mióta a társulat élén áll.

– Úgy is felfoghatjuk, hogy a nagyobb testvér, kisebb testvér jó viszony él közöttünk, de lehet, hogy még ennél is szorosabb a kapcsolat, hiszen ugyanazon színészek egy része kelti életre a nyári előadások figuráit, mint nálunk – mondta Besenczi Árpád.

Fotó: Pezzetta Umberto

– Hangulatában eltérő feladatokat kapnak a Kvártélyházban, hiszen a műfaj, a nyár más miliőt hordoz, s éppen ezért szeretik a színészek a szakmai kirándulást. És persze legyünk reálisak, nekik ez munka, ami ellenszolgáltatást érdemel. A lehetőség még akkor is nagyon jó, ha számunkra egyeztetést, előzetes szervezést, együttműködést igényel. Dolgoztam jó pár nyári színházban országszerte, s ezért mondhatom, unikális helyszín az egerszegi, ilyen intim tér nincs sehol sem.

A direktor úgy véli, fontos, hogy éljen, működjön a városban nyári játszóhely, ahol a közönség és a színész is önfeledt lehet, szórakozhat és szórakoztathat. Ő maga alkotóként is megtapasztalhatta a különleges tér atmoszféráját, hiszen játszotta itt A helység kalapácsa című önálló estjét, mely Petőfi vérbő humorú vígeposzát viszi közel a közönséghez. A Hajmeresztő című krimibohózatot pedig rendezőként jegyezte a zalaegerszegi nyári színházban.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: zaol.hu