2021. jún. 28., hétfő

Vártuk már nagyon, hogy az a bizonyos higanyszál felkússzon - most talán kicsit túlzásba is esett -, aggodalomra azonban nincs ok, hiszen a Vörösmarty Színház társulata igazán üdítő programokat kínál júliusra.

Nyári színházunk kinyitja kapuit, hogy újra vidámsággal, nyári hangulattal, fülbemászó dallamokkal töltsük ki az elmúlt egy év okozta űrt. Az aktuális járványügyi szabályokat betartva – egy-két estére, könnyed előadásokra várjuk azokat, akik beszippantanák a színház semmihez sem hasonlítható illatát.

Sághy Tamás a Boeing, Boeing című előadásban

A Boeing, Boeing című légies komédia július 14-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon vendégeskedik, július 16-én és 17-én pedig hazatér Székesfehérvárra, hogy a klimatizált Nagyszínpadon hűtse le a kedélyeket. Marc Camoletti, a helyzetkomikum mesterének vígjátékában a főszereplő Bernard (Sághy Tamás) angol menyasszonyát Kiss Diána Magdolna játssza, aki az elmúlt év egyik legsikeresebb, számos nemzetközi díjjal büszkélkedő Felméri Cecília rendezte Spirál című film egyik főszereplője.

A Kozák András Stúdió klimatizált helyisége megtelik szerelemmel. A Szerelem, Ó! című bohózat főszerepeiben Váradi Eszter Sárát, Keller Jánost és Ottlik Ádámot láthatják július 27-28-án.

Váradi Eszter Sára és Keller János a Szerelem, Ó! című előadásban

Ha pedig szabadtérre vágynak, arra is van opció: Esztert és Jánost a Szárazréti Szabadtéri Színpadon is láthatják egy üdítő operettkoktélban. A Bor, mámor, szerelem évről-évre óriási, zajos sikert könyvelhet el, garancia erre a rangos szereposztás (Füredi Nikolett, Závodszky Noémi, Buch Tibor, Juhász Illés, Tűzkő Sándor, Horváth Elemér és Horváth Péter). Az előadást július 16-án és 17-én nézhetik meg este fél kilenctől.

Závodszky Noémi, Juhász Illés, Buch Tibor a Bor, mámor, szerelem című előadásban

Maradjunk még egy kicsit a szabadtéren: a közelmúltban felújított Gorsium Régészeti Park színpadára költöznek a Grund ifjú harcosai. Egy történet az önfeláldozásról, az összetartozásról, a barátságról és az önzetlenségről. Molnár Ferenc örökbecsű klasszikusát a Dés László − Geszti Péter − Grecsó Krisztián szerzőhármas avanzsálta zenés játékká. a főszerepekben pedig Sághy Tamást, Brasch Bencét és Imre Krisztiánt is láthatják.

A Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúk című előadást július 27-30. között nézhetik meg este fél kilenctől. Előtte pedig jegyükkel bejárhatják az egész régészeti parkot, így válhat igazán teljessé a program.

Fotók: Vörösmarty Színház

Forrás: vorosmartyszinhaz.hu