Az ötven ajándékkupont Bende Ildikó színésznő és Páros Zsolt színpadmester adták át dr. Szalai Zsuzsanna osztályvezető főorvosnak és Szántainé Nagy Edit osztályvezető főnővérnek kedden.

Sajnálatosan mindketten átestek a koronavírus-fertőzésen, kórházi ellátásra szorultak, társulatunk nevében most ezzel az adománnyal köszönték meg az orvosok és az ápolók lelkiismeretes és emberfeletti munkáját.

„A pokol kapujából jöttem vissza - meséli az elmúlt időszakról Páros Zsolt -, az egészségügyben dolgozóknak köszönjük azt a kitartó és hihetetlen szakmai munkát, amit végeznek!” Színpadmesterünk nehezen és lassan jött ki a fertőzésből, és még most is vannak olyan tünetei, melyek gátolják abban, hogy igazából gyógyultnak érezze magát. „Gondolkodó emberek oltassátok be magatokat, és ne legyetek betegek!”

Bende Ildikó színésznőnk az egész járvány ideje alatt aktív volt, betegsége parancsolt neki megálljt. „Végigdolgoztam az egész COVID járványt, januárban forgattam a fantasztikus Kék, kék, kék című tévéfilmet Forgács Péter rendezőnek köszönhetően. A próbák alatt maszkban játszottunk, fogalmam sincs, hogyan fertőződtem meg, a családomból hál’istennek senki sem kapta el a vírust. Mindvégig bíztam a kórház orvosaiban, a legfontosabb, akinek lehetősége van rá, oltassa be magát!” - hívja fel a figyelmet.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében felajánlott ötven jegy a Győri Nemzeti Színház bármelyik online előadására beváltható. „A legnagyobb köszönet és öröm számunkra, mikor látjuk, hogy a beteg teljesen meggyógyult, és a művésznő is teljesen felépült” - fogalmazott az ajándékkuponok átvételekor dr. Szalai Zsuzsanna, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház osztályvezető főorvosa. A COVID pulmonológiai osztály munkatársai megköszönték színházunk adományát, és remélik, hamarosan nem csak online nézhetik az előadásokat, várják már ők is nagyon, hogy a nézőtérről hangozzon fel a köszönet tapsa.

Fotó: Fehér Alexandra

Forrás: gyoriszinhaz.hu