2021. nov. 13., szombat

Szabó Magda már budapesti íróként lett világhírű, mégis szülővárosába, Debrecenbe kell mennünk, ha igazán érteni szeretnénk a műveit és őt magát. Miként törhet fel az “elképesztő fantázia” a kálvinista szigorból? Miféle energiákat ad a rázós 20. századi élethez két, soha ki nem teljesedő szülő szeretete, és a szülőföldbe gyökerezettség? Honnan erednek a Szabó Magda-hősnők történetei?

A hosszúlépés.járunk? debreceni sétaszínházán Szabó Magda írásainak, interjúinak részletei állnak össze egyetlen darabbá. A felolvasott művekben egyszerre jelenik meg a valóság és az általa inspirált Szabó-univerzum: Vitay Georgina és Agancsos, Szondy tanár úr és Zsuzsanna nővér, Winettou és Szobotka Tibor.

A darabot Kiss Eszter, a Katona József Színház művésze állította össze és rendezte, Szabó Magdát a Csokonai Színház művészei, Ráckevei Anna és Hajdu Imelda keltik életre, a díszlet pedig maga a város, Debrecen.

Ráckevei Anna és Hajdu Imelda első alkalommal november 19-én (pénteken) 15 óra 30 perctől invitálják sétára az érdeklődőket, ezt követően november 20-án és 27-én játsszák az Ajtónyitogatót.

Jegyeket a hosszúlépés.járunk? oldalán vásárolhatnak:

https://hosszulepes.org/hu/seta/ajtonyitogato