Július 17-én 14 órától egészen este 20 óráig ismét várja az érdeklődőket a Fagyöngy Egyesület prevenciós előadásokkal a Színházkertben kihelyezett sátorban.

14:30-tól kiegészítő programmal, Felolvasó színházzal várjuk az érdeklődőket a Színházunk előcsarnokában, ahol Kellerné Egresi Zsuzsanna mentálhigiénés szakember, Színházunk igazgatóhelyettese-kreatív menedzsere dolgozza fel a nézőkkel Kosztolányi Dezső Fürdés című művét, melyet élő tolmácsolásban hallunk Oberfrank Pál, Módri Györgyi, Kőrösi Csaba és Zámbó Dávid előadásában.

16 órától a több mint 30 éves múlttal rendelkező és méltán elismert Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió műsorát tekinthetik meg ugyanott. A tehetséges fiatalok két koreográfiát mutatnak be Sötétség és Ambivalencia címmel.

17:30-tól a IV. Lélektől Lélekig Érzékenyítő Fesztivál állandó résztvevője és fellépője, Társulatunk tagja, angyalkája, a kihívással élő Gyöngyösy Dóra táncos produkciójára invitáljuk Önöket az előcsarnokba, aki kortárs tánccal és új koreográfiával mutatja be a lelkében megjelenő képeket, érzéseket.

Katona Imre kiváló táncművészt – aki néhány évvel ezelőtt még Színházunk színpadán lépett fel - egy baleset megpróbáltatások sora elé állította, de az akadályokon hatalmas lelki erővel, akarással és kitartással túljutott. Hitéről, erejéről, küzdéséről beszélget 18 órától a művésszel Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember.

A második fesztiválnapot nagyszínpadi produkcióval, a budapesti Újszínház - Császármorzsa előadásával zárjuk, melyet Dörner György, Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész, színházigazgató rendezésében láthatnak. A kiemelkedő szereposztásnak hála ismét két csodálatos Kossuth-díjas művésznőt köszönthetünk színpadunkon, Esztergályos Cecíliát és Tordai Terit. A kiváló darab olyan felettes szeretetről beszél, amelyre ma különösen szükségünk van… Az előadás után - hagyományainkhoz híven – feldolgozó beszélgetésre is sor kerül Kardos Klára klinikai szakpszichológus vezetésével. A Császármorzsát 14 év feletti nézőinknek ajánljuk.

Nézőink és a közreműködők biztonsága érdekében a kiegészítő programjainkon való részvétel – korlátozott nézőszám mellett - regisztrációhoz kötött! Egy néző összesen négy főt regisztrálhat; a regisztrációs karszalagokat kizárólag az előadások előtt tudják átvenni a Dísztérre kihelyezett Jegyirodánkban! Három nagyszínpadi előadásunk mindegyikére kedvezményes 1500 Ft-os áron lehet jegyet váltani. Regisztrálni, illetve előadásainkra jegyet váltani a jegyiroda@petofiszinhaz.hu e-mail címen, telefonon a 20/772-8200-as telefonszámon vagy személyesen Jegyirodánkban (H-P: 9-17), a Dísztérre kihelyezett Jegyirodánkban (H-P: 10-16) és a Kossuth utcai VIP pavilonunkban (H-P: 10-16, Szo: 10-13) tudnak. Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Érzékenyítés színházzal, a színház gyógyító erejének bizonyítása. Ez a Lélektől-lélekig Érzékenyítő Fesztivál! Várjuk Önöket kiegészítő programjainkra és esti, nagyszínpadi, kiváló előadásainkra is július 16-18. között!

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!

Forrás: petofiszinhaz.hu