A magyar zenei legenda fellépésére már hónapokkal ezelőtt elfogyott az összes jegy. Hatalmas érdeklődés, zsúfolásig megtelt nézőtér előtt történik meg a nagy művészi találkozás. A fényév távolság, az Örökre szépek és a Szilvásgombóc című számok csendül fel így közösen. A darab Pataki András rendezésében ősztől felsős és középiskolás bérletben látható a leghűségesebb város teátrumában.

A musical több mint harminc évre visszanyúló történetében először fordult elő, hogy nem zenei alapról, hanem minden egyes alkalommal a színpadon játszó 25 tagú zenekar kíséretében szólaltak meg A padlás legendássá vált dalai a Soproni Petőfi Színházban Oberfrank Péter vezényletével. A szimfonikus átiratot maga a zeneszerző, Presser Gábor és Holló Aurél, az Amadinda együttes tagja készítette még 2009-ben, s azóta is csiszoltak a művön, így az országban ezt a változatot még senki nem játszotta. 

Olyan hangos sikert ért el stáb a Petőfi Színházban, hogy Presser Gábor zeneszerző is készül arra, hogy eljöjjön Sopronba, s megnézze A padlás előadást, amelyről nagyon sok jót hallott több helyről. Ezért elhívta a leghűségesebb város teátrumának népszerű színészeit július 31-én a fertőrákosi barlangszínházi koncertjére, amelynek címe Dalok régről és nemrégről. Ott együtt éneklik a musical legendás slágereit a Petőfi Színház művészeivel.

A csapat már gyakorolja az előadás számait. A barlangszínházban elhangzó három dalt Presser Gábor választotta ki, s azt is elárulhatjuk, hogy a koncert napján együtt próbálnak a soproni csapattal. A nézők számára emlékezetes este ígérkezik. 

Forrás: soproniszinhaz.hu