hosszúlépés.járunk?

Irodalmi életünk egyik legnagyobb alakja, Térey János utolsó, befejezetlen regényének feldolgozásából megszületett a hosszúlépés.járunk? első debreceni programja. A Katona József Színház művésze, Pelsőczy Réka rendezte sétaszínház Térey János debreceni életének helyszíneit járja be. Az írót a debreceni Csokonai Színház színészei, Bakota Árpád, Kránicz Richárd és Mercs János jelenítik meg.
Csokonai Színház
2021. 09. 23. szerző: Vidéki Színházak

A padlás musical sajtónyilvános próbái

Idei évadunk első premierjének, Presser-Sztevanovity: A padlás című produkciójának sajtónyilvános próbáját (a kettős szereposztást figyelembe véve) 2021. szeptember 21-én (kedden) és 22-én (szerdán) 10 órai kezdettel tartjuk a Nagyszínházban.
Szegedi Nemzeti Színház
2021. 09. 22. szerző: Vidéki Színházak

Mi vár a Hevesi Sándor Színház Legyetek jók, ha tudok című előadásán?

Akár egy bonyolult históriájú és zenei kompozíciójú opera esetében, láthatunk egy afféle nyitányt, amely előreszalad az időben, mintegy keretbe foglalja a később látottakat. A zsinórpadlásról lelógó akasztófakötél nem hagy kétséget a pozitív végkicsengést illetően, aztán rendezői csavarral mégis megszületik valami remény.
Hevesi Sándor Színház
2021. 06. 18. szerző: Vidéki Színházak

Maszkverseny Mohácsival

Régi jó szokás a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, hogy nagyszabású, szív- és színpaddobbantó Mohácsi-randalírral köszönt be a nyár. Május 7-én az újranyitást ünnepelhettük meg a legújabb irgalmatlan mohácsiádával – Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! –, a legszigorúbb pandémiás biztonsági intézkedések mellett.
Weöres Sándor Színház
2021. 05. 17. szerző: Vidéki Színházak

Megyünk a kukába, mint megannyi szemeteszsák

Beckettről pálinkát kellene elnevezni. Törkölyt. Mint amikor lehajtasz egy kupica pálinkát, bánod a percet, hogy rákívántál. Égeti a torkod, beleborsódzol; egyszerre jó és rossz, hirtelen a fejedbe száll, miközben harap még egyet a gyomorszáj tájékán is.
Weöres Sándor Színház
2021. 05. 17. szerző: Vidéki Színházak

Elnémult harangok

Rákosi Viktor – Nemlaha György darabjának bemutatója a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban
Hevesi Sándor Színház
2021. 05. 16. szerző: Vidéki Színházak