Mindannyian vágyunk arra, hogy újra és újra visszatérjünk családunk körébe és föloldódjunk szeretteink, baráti közösségeink társaságában. Vágyunk arra, hogy egymást inspirálva kicseréljük gondolatainkat és megéljük élményeinket, hogy ezáltal önmagunk is szellemileg gazdagabb, lelkileg teljesebb emberré váljunk. Ez a szellemi, lelki és érzelmi kiteljesedés, amely újra és újra a színházba is elcsábít mindnyájunkat, legtöbbször szeretteink társaságában. A katarzis, amely pezsgő izgalommal, vagy éppen jóleső megnyugvással ajándékoz meg bennünket egy előadás közben, és elkísér a mindennapjainkban. Gondolatainkat formálja, érzelmeinket befolyásolja, emberi gesztusainkat motiválja.

Amikor elhatároztuk, hogy létrehozzuk a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete égisze alatt működő, vidéki színházakat összefogó portálunkat, a www.videkiszinhazak.hu-t, éppen az a cél vezetett és vezet bennünket most is, hogy közelebb vigyük Önökhöz a színház emberformáló csodáját, éljenek bárhol is Magyarországon.

Honlapunkon értesülhetnek kiváló vidéki színházaink eseményeiről, új bemutatóiról, programjairól, interjúkat olvashatnak nagyszerű vidéki színészeinkkel, videóinkból belülről is megismerhetik a vidéki színházak működését, mindezeken túl pedig portrébeszélgetések és színházi elemzések is várják Önöket. Böngésszék honlapunkat szeretettel, merüljenek el vidéki művészeink gondolataiban, szórakozzanak jól videóink megtekintése közben, de mindenekelőtt: fedezzék fel a vidéki teátrumok csodálatos előadásait!

Oberfrank Pál
a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnöke

a www.videkiszinhazak.hu alapítója

Oberfrank Pál