Mai napon a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság kitüntetett 6 személyt és 4 intézményt, akik a pandémiás időszakban és a veszélyhelyzetben példaértékűen, összefogva, önként nyújtottak segített, illetve vállaltak erejükön és alaptevékenységükön felül plusz munkát a járványhelyzet megfékezésében és Veszprém város polgárainak védelme érdekében.

A Veszprémi Petőfi Színháznak mindig is szívügye volt a társadalmi felelősségvállalás, mely az első bezárásokat követően még inkább fontossá vált. Társulatunk az első pillanattól összefogva igyekezte segíteni a frontvonalban dolgozók munkáját, így összesen 14.000 maszkot és 200 védőruhát készítettünk el, melyet a különböző megyei egészségügyi intézményeknek adományoztunk. Emellett az oltakozás fontosságára is több kezdeményezéssel – videó készítés, „Kulturszuri” zenés műsor - igyekeztünk felhívni a figyelmet, valamint kollégáink az oltópontokon is adminisztrációs segítséget nyújtottak az egészségügyi dolgozók munkájának megkönnyítése érdekében. Büszkék vagyunk „Maradj otthon, majd mi megyünk!” programsorozatunkra is, mely a mai napig 180 alkalmat élt meg és vitte el az élő színház, a kultúra, a zene feltöltő, gyógyító erejét Veszprém város utcáira, tereire, lakókörnyezeteire és a kistérségi településekre egyaránt.

Az emlékplakettet a járványhelyzet alatti kezdeményezések megálmodója és ötletgazdája, állandó közreműködője Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember vette át, aki hangsúlyozta, nem csak a közönséggel való kapcsolattartást és az élő színház varázsának megőrzését, de a lelki- és mentális egészség fenntartását, erősítését is fontosnak tartotta, főleg egy ilyen embert próbáló időszakban.

Hálásan köszönjük Porga Gyula polgármester úrnak a felterjesztést és a fenntartó önkormányzatának a támogató bizalmat! Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak, hogy Színházunk tevékenységét egy ilyen nívós díjjal tüntessék ki!

Köszönjük a Veszprémi Petőfi Színház azon tagjainak, akik a hívó szóra jöttek, kitartóan, akár erőn felül is vállaltak feladatokat a veszélyhelyzet enyhítése érdekében, az egészség védelmében és a biztonság megőrzésében, az egészségügyi dolgozók munkájának segítésében, és polgártársainknak mentális erősítésében!

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!